Baka annorlunda semlor
Pepparkakshuset är uppätet. Nu blickar vi framåt mot nya bakverk.Tisdagen den 28 februari är det Fettisdagen. Men redan nu finns det gott om semlor att sätta tänderna i. Senaste nytt är prinsessemlan som går att köpa på Thimons konditori och bageri i Nässjö. Markus Ekelund heter konditorn som kom på att förena Sveriges mest populära bakverk: semlan och prinsesstårtan. Alltså klädde han in semlan i grön marsipan.
Länk: http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/084Wg/markus-semla-det-basta-av-tva-varldar
Bor ni inte i närheten av Nässjö i Småland, kan ni ju prova själv därhemma.
Om ni är rädda att tröttna på semlor innan Fettisdagen kan ni också prova att baka andra varianter. Det finns till exempel LCHF-semlor, semmelwraps och chokladsemlor.
På semlor.eu hittar du recept.
Länk: http://www.semlor.eu/