Gör doktorsleken roligare

Leka doktor diyAtt leka doktor är populärt både bland små och lite större barn. Med enkla medel kan du göra leken ännu lite roligare.

Alla som har små barn hemma har med största sannolikhet även en eller flera bruna glasflaskor med D-droppar i. Släng inte flaskorna när dropparna är slut utan spara dem och använd dem som medicinflaskor till doktorsleken. Har du mindre barn hemma som stoppar smådelar i munnen kan du fylla flaskorna med vatten eller riskorn och sedan säkra genom att limma fast skruvkorken.

En läkaruniform kan du göra av gamla vita förkläden som ofta går att hitta billigt på loppis. Klipper du ut kors ur en bit röd filt och klistrar på förklädena har du en liten utklädnad. Huvudbonader gör du genom att klippa en kvadrater av ett gammalt lakan och fästa ihop den med en bit resår.

leka doktor diyAndra saker som kan förhöja leken är gasbindor och ett vanligt litet block med en penna. Vill du utöka sortimentet av läkarprylar finns det ofta små doktorsväskor på loppis att fynda för billig peng.

Fler Artiklar