Hjälp och stöd på Facebook

ice-cream-cone-421855_1280Facebook kan vara så mycket mer än en sida där du får information om personer i din närhet. Det finns bland annat ett stort utbud av sidor som erbjuder hjälp till barnfamiljer. 

För barnfamiljer som har svårt att få ekonomin att gå ihop finns det en rad sidor och grupper som kan vara värda ett besök.

Bortskänkesgrupperna finns över hela landet. För att hitta en grupp nära dig använder du sökfunktionen på sidan. Skriv sedan in ordet ”bortskänkes” och du får upp en stor mängd grupper som sysslar med just detta. Det handlar om allt från leksaker och kläder till trädgårdsmöbler och mat.

Kickis myskasse är en sluten grupp där företrädesvis barnfamiljer kan söka fredagsmys. I gruppen paras givare och mottagare ihop för att kunna ge barn det där lilla extra som ofta uteblir när pengarna alltid måste gå till det allra viktigaste.

Gruppen Gratis sommarlycka för barnfamiljer drivs av en engagerad familj som erbjuder barnfamiljer en heldag på sjön med allt vad det innebär.

I gruppen Bortskänkes och en hjälpande hand till barnfamiljer kan ekonomiskt pressade familjer få skänkta saker men även stöd och hjälp.

Det finns även en mängd grupper som tipsar om gratis aktiviteter för bland annat barnfamiljer. För att hitta en grupp i din närhet kan du söka på ord som ”utflykt” eller ”utflyktstips”

 

Fler Artiklar