Pyssla låtsasmat till miniköket!

korvstrumpbyxor föräldratips!

Att laga mat i låtsasköket är en favoritlek för många barn. Affärerna svämmar över av söta små träbakelser och plastiga alternativ. Men det går faktiskt att fixa maten till det lilla köket alldeles själv. Dessutom kan barnen vara med och skapa maten!

Här hemma har vi haft korvstopparkväll. Det enda du behöver då är ett par avlagda nylonstrumpbyxor, lite sytråd och något att stoppa med. Jag använde mig av vanlig kuddstoppning men det funkar lika bra med tyg, bomull eller vad du har i närheten.

Börja med att klippa strumpbyxornas ben i lagom långa bitar. Knyt sedan lite sytråd i ena änden av strumpbyxebiten och stoppa sedan ”korven”. När den är lagom tjock är det bara att knyta lite sytråd i andra änden så har du din korv!

Vill du ha lite smalare och längre korvar syr du några stygn med symaskinen för att få en smalare tub att fylla. Klipp sedan bort överflödigt tyg innan du börjar stoppa.

Ett annat tips till leksaksköket är att spara och skölja ur vanliga matförpackningar, för att sedan använda dem som rekvisita i barnens vrå.

/Anna

 

Fler Artiklar