Så lindrar du smärtan efter sommarens nässlor

stinging-nettle-785292_1280

Sommaren är full av härligheter men också av små oangelägenheter. Så här lindrar du smärtan efter brännässlor på sommarbara ben. 

När du blivit bränd av en brännässla frisätts ett ämne i kroppen som gör att det bildas nässelutslag som kliar och svider.

När olyckan har varit framme kan du försöka lindra besvären genom att skölja utslagen under kallt rinnande vatten i några minuter och sedan stryka på kylbalsam eller lokalbedövande salva, Xylocain.

Både kylbalsam och Xylocain hittar du på närmsta apotek. Följ bruksanvisningen som följer med förpackningen. Du ska inte använda Xylocain på barn under 18 månader utan att rådgöra med läkare eller BVC.

Om det är ett stort område som har blivit drabbad och personen som har bränt sig har mycket ont kan du även stryka på receptfri hydrokortison-kräm. Tänk på att krämen helst inte ska användas på barn under två år.

Har du inte smärtstillande salva från apoteket nära finns det en del husmorstips att ta till. Två växter som sägs lindra svedan är smörblommor och groblad. När du hittat de gula blommorna eller de gröna bladen gnider du helt enkelt det drabbade området med dem!

Fler Artiklar