Skriv en berättelse och få den illustrerad!

Att se sin alldeles egna berättelse som en tecknad serie och sedan kunna visa den för nära och kära är både roligt och spännande. Det är definitivt något att printa ut och sätta upp på anslagstavlan eller kylskåpet där hemma! Det bästa är att det här på MiniBladet är väldigt enkelt att bli en författare.

 

Samlas med barnen och ha en mysig stund. Prata om olika händelser i barnens liv. Är det någon anekdot som ni ofta pratar om och som skulle vara kul att få tecknad med Minja och Mino som huvudpersoner? Eller har det kanske hänt något i veckan som skulle passa som en liten berättelse? Självklart kan ni även fantisera ihop en alldeles egen historia!

När ni har kommit på just den berättelse som ni vill ha tecknad med Minja och Mino skriver ni ner den tillsammans. Vi gör om berättelsen så att den kan tecknas till en enkel bildserie. Vi försöker så klart hålla oss så nära berättelsen som möjligt men vi kommer kanske att ändra den något för att den ska passa som en bildserie.

Ni behöver inte lägga ner en massa tid på själva utformandet utan det gör vi! Om ni skriver väldigt enkelt eller lite mer avancerat bestämmer ni själva.

 

Exempel 1 – Den enkla varianten

Ni kan skriva lite snabbt och det behöver inte vara mer avancerat än så här:

Min dotter tyckte det var så svårt att blåsa ut ljus när hon var liten. Hon ville alltid prova men det var svårt, så hon övade mkt, och lyckades den dagen hon fyllde tre och blev jätteglad.

Så här blev den färdiga bildserien!

 

Exempel 2 – Den lite längre berättelsen

När jag var på semester i Spanien hade vi pool på hotellet. Det var jättefint med många bassänger och solstolar runtomkring som man kunde sitta på under parasollerna.Redan första dagen var det jättevarmt och alla i familjen badade och simmade. De ville att jag skulle bada men jag ville inte, jag tyckte det var lite läskigt när alla skvätte vatten och jag inte visste hur djupt det var. Så hela första dagen satt jag mest under parasollet och spelade UNO med mina föräldrar eller tittade på när de andra badade. Jag ville inte bada och tyckte inte det verkade speciellt roligt heller. Nästa dag gick vi till en butik där det fanns massor med olika badleksaker, badringar och bollar. Där fick jag en vattenpistol. Den var riktigt häftig. När man drog upp den så sög den upp vatten och när man sedan tryckte ner den så sprutade det två vattenstålar. Mina bröder sa att vi kunde ha vattenkrig och det visste jag vad det var för det hade vi haft hemma i trädgården också. Vattenkrig tycker jag är jätteroligt.

Men, då var jag ju tvungen att vara vid bassängen. Men jag ville så gärna ha vattenkrig och spruta vatten på mina bröder så jag gick ut en liten bit i vattnet och fyllde vattenpistolen. Sedan hade jag jättekul, jag sprutade vatten på mina bröder och mina föräldrar, de skvätte vatten på mig. Det var inte alls läskigt längre. Efter det ville jag bada varje dag, hela tiden. Jag gick långt ut i vattnet och blev alldeles blöt hela jag. Jag hade vatten upp till halsen och fick ha mina puffar på mig. Jag till och med doppade huvudet under vattnet. Hela tiden hade jag min vattenpistol med mig.
Den vattenpistolen var det bästa som fanns och den tog jag även med mig när vi reste hem igen.

Efter att vi har kortat ner texten och illustrerat den ser den ut så här!

Minja och Mino - Skicka in din berättelse

Skicka din berättelse och ett foto på ditt barn eller din familj samt personernas namn. Om berättelsen blir utvald kommer fotot och namnen med i pappersbilagan och webben tillsammans med din berättelse.

Skicka in din text som en bifogad fil eller skriv direkt i textrutan nedan.

  • Accepterade filtyper: doc, docx, odt, txt, rtf, pdf.
    Ladda upp din berättelse i textdokument. Vi tar emot textfiler från Word, Open Office och PDF.
  • Berättelsen är påhittad av

  • Accepterade filtyper: jpg, jpeg, tif, tiff, gif, pdf, png.
  • Fråga någon av dina föräldrar om lov att skicka in din berättelse. Skriv ett telefonnummer som vi kan kontakta dig och dina föräldrar på.
  • Är du lärare?

    Är du lärare och skickar in för dina elever? Fyll i dina uppgifter här.

Fler Artiklar