Den magiska trädkojan av Mary Pope Osborne

Midnatt på månen av Mary Pope OsborneMidnatt på Månen är den senaste och åttonde delen i serien Den magiska trädkojan.
Gillar du äventyr och framför allt tidsresor så är serien Den magiska trädkojan något för dig. Första delen heter Dinosauriernas tid och handlar om syskonen Viktor och Hanna som bor i skånska Grodviken. En dag får de syn på en trädkoja uppe i ett träd. De klättrar upp och inser att kojan är fylld med böcker av alla de slag. Lite på måfå bläddrar de i en bok om dinosaurier, och märker genast att något speciellt håller på att hända. När Viktor pekar på en sida börjar kojan snurra fortare och fortare och vips har de landat i dinosauriernas tid. Hanna och Viktor vågar sig till slut om ut för att upptäcka massa spännande saker om dinosaurier och om tiden då de levde.
I den senaste delen, Midnatt på månen bär det iväg, precis som titeln utlovar, till ett framtidsäventyr på månen. Året är 2031, när Viktor och Hanna landstiger på månen. Där får de lära sig att fotspår i måndammet är för eviga eftersom det varken blåser eller regnar på månen, någonsin. De stöter också på en mystisk mångubbe. Vad är de han vill? Kanske kan han hjälpa dem att lösa uppdraget med att leta reda på det fjärde M-tinget?

Den magiska trädkojan är en fantastiskt spännande äventyrserie för barn som drömmer om att resa framåt eller bakåt i tiden. Hittills har det kommit ut åtta delar. Serien passar barn från sex år och fungerar både att läsa själv och som högläsning. Böckerna hänger samman men kan läsas fristående.

Tipset är skrivet av Annika Withycombe vid Lindängenbiblioteket.

Fler Boktips