Spyflugan Astrid mitt i musiken av Maria Jönsson

Spyflugan Astrid mitt i musiken av Maria JönssonSpyflugan Astrid är känd för många barn och föräldrar sedan tidigare, som en påhittig, nyfiken och småtokig spyfluga som kan gå i taket och flyga vrålsnabbt. Hon som alltid är redo för nya äventyr och galna upptåg. I den här boken bär utflykten till konserthuset, eller som Astrid själv uttrycker, det konstiga huset.

En dag ser Astrid en annons i tidningen om att Konserthuset behöver fem flugor som är bra på att surra. Det ska framföras en flugsymfoni där. Perfekt, tänker Astrid och tar med sig kusinerna och bästisen Stubbis. Nu ska vi få surra. Men när de kommer fram finns ingen där, förutom en massa konstiga mojänger och underliga ljud. ”Rassel”, ”ping”, ”ding”, ”dång”, ”flåf” och ”godång” låter det.

Det visar sig vara orkesterns alla instrument som de får bekanta sig med. Boken är en perfekt väg in i den klassiska musikens förtrollade värld, för barn i förskoleålder. På sista sidan presenteras en symfoniorkesters alla instrument med namn och liten bild.

Tipset är skrivet av Annika Withycombe vid Lindängenbiblioteket.

Fler Boktips