MiniBladets samarbete med Grej of the day

grej of the day 2Flera tusen lärare har redan anslutit sig till Grej of the day. Nu blir de populära mikrolektionerna även en del av MiniBladet.

Läraren Micael Hermansson, hjärnan bakom Grej of the day, gör regelbundna inlägg både i pappersdelen och på MiniBladets webb. Han ger tips till lärare som vill arbeta med Grej of the day och delar även med sig av färdiga lektioner, redo att användas i klassrummet, samt berättar hur föräldrarna kan bli delaktiga.

Varje vecka skriver MiniBladets redaktion dessutom minst en fördjupande artikel som passar extra bra att använda till Grej of the day. Till varje fördjupningsartikel erbjuder vi gratisbilder som kan användas i undervisningen samt en lista med olika källor så att intresserade lärare lätt kan läsa in sig på ämnet.

Bilderna som vi tar fram är Creative commonbilder och kan användas i era powerpointpresentationer utan kostnad om ni skriver samma licens som vi anger under bilden.

Med MiniBladet får barnen även en möjlighet att läsa om nyheten som tagits upp under mikrolektionen, och på så vis repetera och befästa de nyvunna kunskaperna, en bra repetition innan de eventuellt presenterar ämnet för sina föräldrar eller för någon annan. De tränar sin läsförmåga, utvecklar sin omvärldskunskap och får samtidigt en vana att läsa nyheter.

Satsningen på Grej of the day vill vi göra i nära samarbete med er lärare. Har ni förslag på fördjupningsämnen, förbättringar eller om ni själva har en föreläsning som ni vill dela med er av kontaktar ni oss.

Läs mer om Micael Hermansson och Grej of the day

Läs artikel i Sydsvenskan om samarbetet.

Veckans fördjupningsartikel

Veckans fördjupningsartikel som passar lite extra bra som Grej of the day

Läs mer

Fler Privat: Grej of the day