Innocarnival 2022

Minibladet var med och bevakade Malmös innovationskarneval InnoCarnival 2022.

Redaktionen bestod av cirka 30 barn och ungdomar från Fågelbacksskolan, Mellersta Förstadsskolan, Lindängeskolan och Sorgenfriskolan.

Reportrarna fotograferade, filmade, intervjuade och skrev artiklar om allt som hände under InnoCarnival. Och det var inte lite.

Det var smarta innovationer, underhållning och spännande idéer i en färgsprakande blandning som varade i hela två dagar. Genom barnens artiklar får du smakprov på allt som var InnoCarnival 2022.

Läs artiklar från Innocarnival 2022


Se en film från Innocarnival 2022 som är gjord av Alexander Larsson på Fågelbacksskolan.

Vad säger projektledarna?

Innocarnival är ett projekt som leds av Jenny Kölfors och Anton Daag. De säger såhär om Innocarnival: 

Hur kan vi använda modern teknik för att skapa gemensamma upplevelser med anhöriga och därmed bryta känslan av ensamhet hos äldre? Hur ser framtidens boende ut – vilka resurser kan vi tänka oss att dela med andra för att leva mer hållbart? Hur skulle det kunna bli enklare att donera hygienartiklar till de som saknar möjlighet att själv köpa? Och vad är egentligen tanken med en Fiskriddar-räddare? 

Besökte du Malmö stads innovationskarneval på Eleda stadion i april blev du säkert lika imponerad som vi av alla smarta, finurliga och hållbara innovationer som arbetats fram i Malmös förskolor och skolor. Ett stort tack till alla innovatörer och pedagoger för ert engagemang och vilja att skapa förändring. Det ger oss framtidstro!

Vi vill också rikta ett stort tack till alla duktiga elevreportrar som hjälpt oss att dokumentera och fånga stämningen på karnevalen. Resultatet blev den här tidningen som kommer att hjälpa oss sprida ungas idéer och drömmar långt utanför Malmö, vi vet att många är väldigt nyfikna!

Självklart går det utmärkt att använda tidningen i undervisningen om hållbar utveckling, barnkonventionen och entreprenörskap! Vi hoppas att den också ska inspirera företag och föreningar som vill inkludera barn och unga i deras utvecklingsarbete – ta vara på kraften och nya perspektiv! InnoCarnival har den här omgången genomförts i samarbete med Malmö FF och Malmö universitet. Vi som driver projektet ser fram emot fler givande samarbeten nästa omgång.

 

Jenny Kölfors och Anton Daag,

Projektteamet bakom InnoCarnival, Malmö stad