Vårtecken

Massinissa ser snödroppar växa

När jag går till skolan och tillbaka får jag en känsla av våren. Jag vill bara ligga ner på marken då kan man se snö droppar växa. Jag känner dofter av våren.Jag vill bara vara kvar men jag får inte vara där annars blir pappa orolig. Sen när jag kommer hem så blir han rädd och arg.

/Massinissa, 9 år

Ebba cyklar extra långt

Vårtecken!! Jag har hört massor av fåglar som låter. Och jag cyklar varje dag till skolan. Jag tar en lång väg då för det är så skönt ute. Och många i klassen jag går i har vissa börjat spela fotboll.

/Ebba, 9 år

Nova har sett många vårtecken!

Vårtecken! Jag tycker att det är vår när det blir plusgrader och när snön har smält helt. Jag har sett många vårtecken t.ex. snödroppar, flyttfåglar har börjat komma tillbaka hit, snön börjar smälta det är ett vårtecken faktiskt, det blir plusgrader t.ex. plus 5 har det varit. Ja det är lite ljusare när man går till skolan fast jag brukar gå till skola halv åtta så då kanske solen inte har gått upp. Ja jag får vårkänslor när det blir varmt och då brukar jag bara ha kofta och ingen jacka på mig. Det känns när vårkänslan kommer lite som om det är sommar tycker jag. Det bästa med våren är att blommorna kommer fram och att man ibland inte behöver ha på sig jacka och att man kan ha picknick ute med familjen.

/ Nova, 9 år, Tornhagsskolan

Edwin har sett en påsklilja

Våren är när snön smälter och det börjar komma lite löv.

Jag har sett en påsklilja på vår tomt.

Det är ljust när jag går ifrån skolan.

Det kanske blir ljusare på våren. Det är skönt att det inte finns snö på våren.

/Edwin, 9 år, Tornhagsskolan

Fler Inskickade texter