Veckans boktips: Min första experimentbok

En bild på bokens omslag och en bild på flera labbflaskor i glas med vätskor i. På bokens omslag är det fullt av verktyg och symboler.

Gillar du att göra roliga experiment? Välkommen till experimentens magiska värld. I boken finns över 40 supercoola och enkla experiment att testa. En del av experimenten är riktigt kletiga, andra är mystiska. Testa att göra en ättiksvulkan eller kvicksandsgegga. Du kan också fixa till en exploderande ninja pinn bomb eller varför inte göra ett ljudexperiment i form av en kluckande höna. Bäst av allt är att man inte behöver använda konstiga material eller verktyg, det mesta har du redan hemma.

 

Min första experimentbok av Rob Beattie

 

En faktabok som på ett kul sätt med många bilder visar dig vägen in i naturvetenskapens värld. En riktig fullträff för dig mellan 6 och 9 år.

 

/Marie Lassen, Malmö stadsbibliotek