Nyhetsvecka 5

Collage på veckans nyheter

Veckans nyheter har handlat om schack, namn och kråkor. Foto: Pixabay och Unsplash.

Hurra! Det ser ut som att livet äntligen kan återgå till det normala nästa vecka. Veckans nyheter har handlat om coronaregler som försvinner, populära namn, kråkor som städar och schack.


Har du träffat några bebisar på sistone? Hette någon av dem Staffan eller Ingalill? Göran eller Susanne då? Nej, tänkte nog det. De här namnen har varit populära en gång i tiden, men 2021 var det ingen bebis som fick någon av dessa namn. Vilka var de mest populära namnen 2021 då?
Läs om de mest populära namnen 2021 i vår artikel.Covidreglerna har kommit och gått. Men nu ska faktiskt de flesta försvinna, förhoppningsvis för gott. Många har ju varit sjuka, men de blir inte så sjuka som de blev när coronapandemin kom våren 2020. Finns det något du längtat efter att få göra nu när reglerna försvinner?
Läs mer om reglerna som försvinner nästa vecka i vår artikel.Har du någon gång kommit på en bra uppfinning som kan hjälpa vår planet? Just nu pågår något som heter Science Week i Södertälje där människor presenterar riktigt smarta idéer. En av dessa idéer handlar om kråkor.
Läs vår artikel om kråkor som hjälper till att snygga upp gatorna.För länge sedan kom någon på schack. Folk spelade schack redan 400–500 e.Kr. Forskarna är inte helt överens var spelet kommer ifrån, men många menar att det var indierna som uppfann spelet. Vet du förresten vad ordet schackmatt betyder?
Det får du lära dig om du läser den här artikeln om schack från minireportrarna i Eslöv.


Trevlig helg!

Gustav Sigala Haggren

Redaktör