Nyhetsvecka 10

Kollage på veckans nyheter

Den här Nyhetsveckan handlar om våren, Mello och barns viktiga tankar. Foto: Anna Hultberg/Pixabay/SVT.

Melodifestivalen ska avgöras, våren kan vara på gång och så lyssnar vi till barns viktiga tankar om kriget i Ukraina. Häng med och kolla in veckans nyheter!Ur marken poppar blommor upp genom den kalla jorden. Vintergäck, snödroppe och krokus dyker upp lite här och var. Visst måste väl ändå våren vara på gång nu? Fast morgnarna är förstås riktigt kalla.Kanske är våren ändå min favoritårstid. Vilken är din? Den frågan ställde minireportrarna Kamile Lesyte och Batoul Nassrallah i sin enkät.
Läs Kamile och Batouls enkät.På tal om frågor så vet du väl att du alltid kan svara på veckans fråga? Där kan du också skicka in din egen fråga.
Svara på veckans fråga.Några som har svarat på våra frågor är klass 5c på Söderkullaskolan i Malmö. Minibladets journalist Anna Hultberg besökte klassen och pratade med dem om kriget i Ukraina.
Läs klassens tankar i den här artikeln.Och så har det ju blivit dags för final i Melodifestivalen. Det är många bra bidrag i år. Jag tycker att det är svårt att välja en favorit. Fast du kanske redan vet vem du vill ska vinna?


Trevlig helg!


Gustav Sigala Haggren
Redaktör