Norrsken av Malin Falch

Författare: Malin Falch
Titel: Norrsken – resan till Jotundalen
Utgiven år: 2019
Förlag: Egmont Publishing AB

Greta Norén och Lisa Leichtweis Simioni tipsar om boken Norrsken – resan till Jotundalen.

Boken som jag har läst heter Norrsken och författaren heter Malin Falch.Norrsken handlar om en tjej som heter Sonja. Sonja firar en fest och får många presenter. Av sin farbror får hon en slags amulett. Han berättar att han har hittat den i bergen men det är inte sant han har hittat den i ett främmande land, men det vet Sonja inte om. På natten träffar hon en främmande pojke, han berättar att han heter Espen. Han förklarar att Sonjas farbror har tagit nåt som är hans, amuletten, de åker in i en portal och där börjar äventyret. Sonja träffar även en björn som säger att han heter Björnar. Espen vill försöka bekämpa några vikingar som vill ta bort allt magiskt, de är hans största fiende.Jag ger denna bok 5 av 5 stjärnor, den var spännande i den sista boken. Det är roligt att läsa boken. Den har fina bilder och den är jättebra. Jag rekommenderar den här boken om du gillar äventyr och spänning, fina bilder och magi.Text av Greta Norén


_____

Norrsken handlar om en tjej som heter Sonja. Hon fick en magisk amulett av hennes farbror som hittade den på en helt annan plats. Ett troll letade efter den magiska amuletten. Trollet som hette Espen hittade Sonja, som gav det tillbaka.


Espen bet i en nöt och kastade den, då kom en portal som tog Sonja till en annan plats som hade magi. Och där börjar äventyret i Norrsken.


Jag tyckte om boken, den var jättebra och rolig. Jag tycker det var jättebra att Sonja och Espen blev vänner. Och jag tyckte boken var rolig för att Sonja var en rolig karaktär och dessutom räddade Sonja en fluga.


Jag ger boken 4 av 5 stjärnor.


Text av Lisa Leichtweis Simioni