Nyhetsvecka 19

Kollage på Cornelia Jakobs och flaskpost

Veckans nyheter handlar bland annat om Eurovision och att skriva brev. Foto: Ebu/Sarah Louise Bennett och Pixabay.

Svenska folket laddar för Eurovision-final, Karlstad firar sitt SM-guld och så pratar vi om brevväxling. Här är veckans nyheter.


Jaaa! Cornelia är i final! Jag vet inte hur ni känner, men jag har riktigt mycket Eurovision-feber. Jag tycker att Sverige har en ovanligt bra låt i år. Jag är spänd på hur det ska gå på lördag. Kommer du att titta?
Läs artikeln om när Cornelia Jakobs gick vidare till final i Eurovision.Även folket i Karlstad är nog väldigt glada. Deras ishockeylag Färjestad vann nämligen finalen i SM.
Läs artikeln om Färjestads seger.Jag kan fortfarande minnas en seger från när jag spelade fotboll och satte sista straffen i mål. Den lyckokänslan sitter i fortfarande. Jag minns också att jag berättade om detta i ett brev till min brevkompis Martina. Har du brevväxlat någon gång? Det har eleverna på Nya östra skolan i Eslöv. 
Läs minireportrarna Dea Qerimi och Elias Strandbergs artikel om brevväxling.


Medan våra liv pågår som vanligt är det fortfarande krig i Ukraina. I nyheterna så diskuteras det om Sverige och Finland ska gå med i Nato. Det handlar framför allt om att få hjälp av andra Nato-länder om Ryssland skulle starta krig mot Sverige eller Finland. Finland har sagt de vill gå med i Nato. Sverige kommer att säga sitt på måndag. Vi återkommer med vad Sveriges politiker säger nästa vecka. 
Vill du ha bättre koll på vad Nato är för något? Läs vår fördjupningsartikel.


Med det vill jag önska er en riktigt fin helg!

Gustav Sigala Haggren 

Redaktör