Nyhetsvecka 21

Kollage på ett flyktingläger och Öresundsbron

Veckans nyheter handlar om flyktingar och Sveriges sju underverk. Här syns ett flyktingläger i Syrien och Öresundsbron. Foto: Pexels/Pixabay.

Apkoppor, en resa i tiden och sju svenska underverk. Häng med och kolla in veckans nyheter!Det pratas mycket om apkoppor och läskiga bilder på sprucken hud sprids på nätet. Men vad är egentligen apkoppor och hur smittsamt är det?
Det får du veta i vår artikel.Något som verkligen ökar fort i världen är antalet flyktingar. Just nu är 100 miljoner på flykt i världen, enligt FN. Det är en högre siffra än någonsin. Många människor måste fly även inom sina egna länder. 
Läs mer om världens flyktingar i vår artikel.Vi på Minibladets redaktion lär oss så mycket av de fina artiklar som minireportrar över hela Sverige skickar in. Visste ni till exempel att folk brukade sitta upp när de sov förr i tiden. Varför det? 
Svaret får du i den här artikeln. Kanske funderar ni där hemma på vart ni ska åka på semester i sommar? Nu finns det sju svenska underverk så ett tips är att kolla in dem.
Läs vår artikel om Sveriges sju underverk.


Ha en fin helg nu!

Gustav Sigala Haggren

Redaktör