Harry Styles-konsert inställd efter skjutning

Bilder på köpcentrumet Field's och på Harry Styles när han sjunger iklädd en guldig blus.

Harry Styles skulle ha konsert nära Field's. Bilderna är från andra tillfällen. Foto: Montage. Leif Jørgensen/Wikimedia commons

På söndagen hände ett skjutdåd på ett köpcentrum i Köpenhamn. Nära köpcentret skulle popartisten Harry Styles ha konsert. Konserten blev inställd efter skjutningen.


På söndagskvällen skulle popartisten Harry Styles ha konsert i Danmarks huvudstad Köpenhamn. Arenan där konserten skulle vara ligger nära ett stort köpcentrum som heter Field’s.


Men några timmar innan konserten skulle börja hände något hemskt på köpcentrumet. En man hade med sig ett gevär och började skjuta mot människor som besökte köpcentrumet.


Tre personer har dött och flera är skadade. De skadade får nu hjälp på sjukhus. Några av de skadade människorna är svenskar. Köpenhamn ligger nämligen väldigt nära Sverige och många svenskar åker därför till Köpenhamn för att exempelvis shoppa.


Polisen har gripit mannen som är misstänkt för att ha skjutit på köpcentrumet. Polisen undersöker nu vad motivet är. Ett motiv är av vilken anledning man gör på ett visst sätt.


Efter skjutningen blev konserten med Harry Styles inställd. SVT har intervjuat två svenska tjejer som heter Lovisa Hjelm och Ada Ekholm. 


Tjejerna hade biljetter till konserten. Men de hade redan bestämt sig för att inte gå på konserten när den blev inställd. De ville nämligen inte gå på konsert efter skjutningen.  

– Det är såklart jättetråkigt, men vi tog säkerheten före, säger Lovisa Hjelm till SVT.


Harry Styles har skrivit ett inlägg på sociala medier-plattformen Twitter efter skjutningen. Han skriver bland annat att han är väldigt ledsen över det som har hänt och att han älskar Köpenhamn. Han avlutar sitt inlägg med att be människorna i Köpenhamn att ta hand om varandra.

I söndags skulle artisten Harry Styles
ha en konsert i Köpenhamn.
Men konserten blev inställd
på grund av ett hemskt brott.

 

På ett köpcentrum i närheten av konserten
sköt en man med gevär.
Flera personer blev skadade
och tre människor dog.

 

Polisen har nu gripit mannen som sköt.
Nu ska polisen undersöka
varför mannen sköt med gevär i köpcentrumet.

 

Harry Styles har skrivit på Twitter
att han är väldigt ledsen över vad som har hänt.