Många sura när Piggelin-paket krymper

Isglassar

Glass har blivit dyrare. Det är inte Piggelin-glassar på bilden. Foto: Pixabay.

15 glassar har blivit 10 i det nya Piggelin-paketet som säljs i affärer.  Men priset är detsamma som tidigare.

Många kunder känner sig lurade när fem glassar har försvunnit när fem stycken Piggelin-glassar har försvunnit från paketet. Flera personer har därför anmält företaget GB Glace till Konsumentverket. Konsumentverket är en myndighet. De håller bland annat koll på att företag håller vad de lovar till sina kunder.

En kund i Örebro skriver så här i sin anmälan: ”Jag tycker inte det är okej att höja priset på isglass och till vissa sätt skylla det på att mejeriprodukterna har stigit i pris. Samt i flerapack dra ner med 5 glassar men fortfarande ta samma pris för paketet, i vissa fall till och med höja priset.”

Glassbolaget GB Glace säger själva att de inte har gjort något fel och att antalet glassar står på paketet. 

– Det stämmer att GB Glace har minskat antalet piggelin i multipack. Det är tydligt deklarerat på förpackningen. Priset på en vara i butik, bestämmer återförsäljaren eller butiksinnehavaren själv, varför priset på en vara kan variera mellan orter och butiker. Vi uppmanar konsumenten att alltid läsa jämförelsepriser i butik, säger Sandhya Forselius till Aftonbladet. Hon är kommunikationsansvarig på GB Glace.

Det har blivit färre glassar
i Piggelinpaketet.
Förut var det 15 glassar
men nu är det bara 10.

 

Det har gjort så att många
känner sig lurade.
Många kunder har därför
skrivit till Konsumentverket och klagat.

 

Konsumentverket är en myndighet.
De jobbar bland annat med att se till
så att företag håller vad de lovar.
Om något företag gör fel
kan konsumentverket ge dem böter.

 

Men företaget som gör Piggeling
tycker inte att de har gjort något fel.
De säger att det är färre glassar i paketet nu
men att det står tydligt på paketet.