Alexander Isak till Newcastle – slog Zlatans rekord

Alexander Isak

Alexander Isak spelar också i det svenska fotbollslaget. Foto: Shutterstock.

Den svenska fotbollsspelaren Alexander Isak byter fotbollsklubb. Han har sålts till den engelska fotbollsklubben Newcastle United för ungefär 740 miljoner kronor. Det är det dyraste köpet av en svensk fotbollsspelare någonsin.


Alexander Isak lämnar den spanska fotbollsklubben Real Sociedad för att börja spela för engelska klubben Newcastle United. 

– Jag är glad att det är klart. Det var ett stort beslut att fatta för mig men jag är riktigt nöjd med det, säger Alexander Isak på Newcastles hemsida.Newcastles tränare heter Eddie Howe. Han kommenterar Newcastles nya spelare på lagets hemsida.

– Jag är väldigt glad att Alexander har valt att bli en av oss. Han är en enastående talang som kan bidra mycket till laget, säger Eddie Howe.Newcastle köper Alexander Isak för 740 miljoner kronor. Aldrig tidigare har en svensk fotbollsspelare köpts för så mycket pengar. Tidigare hade Zlatan Ibrahimovic rekordet. Det var när han bytte klubb från italienska klubben Inter Milan till den spanska klubben FC Barcelona. Barcelona betalade då 66 miljoner för Zlatan Ibrahimovic.Alexander Isak är 22 år. Han började sin karriär i det svenska fotbollslaget AIK. Han gjorde sitt första allsvenska mål i AIK när han var 16 år. 
Alexander Isaks första internationella fotbollsklubb var tyska Borussia Dortmund. Där spelade han 2017 till 2018. 2018 och 2019 spelade han i nederländska Willem II. 2019 började han spela i spanska Real Sociedad där han spelat fram till nu.

Alexander Isak är en svensk fotbollsspelare.
Han har spelat för
den spanska klubben Real Soicedad.
Men nu ska han byta klubb till
den engelska klubben Newcastle United.

 

Newcastle United köpte Alexander Isak
för väldigt mycket pengar.
De betalade 740 miljoner kronor
för att Alexander Isak ska spela i deras klubb istället.

 

Så mycket pengar har
ingen annan svensk spelare kostat någonsin.
Det är alltså ett nytt rekord.
Tidigare hade Zlatan det rekordet
när FC Barcelona köpte honom för 66 miljoner kronor.

 

Alexander Isak säger att han tycker det är skönt
att allt är klart nu.
Han säger också att han känner sig nöjd
med beslutet att spela för Newcastle United.