Nyhetsvecka 35

Nyhetsvecka 35

Bra cykelstäder, stigande elpriser och nygammalt rollspel. Häng med och kolla in veckans nyheter.


Jag skulle nog säga att cykel är det bästa sättet att ta sig fram på. Jag har inte hoppat på trenden med el-scooter och bilar är rätt jobbiga, framför allt i städerna.


Cykeln är snabb och du kan ta dig fram överallt. Vissa städer har satsat mycket på att det ska kännas bra att cykla i dem. Nu vet vi vilken stad som är bäst det här året. Kan du gissa vilken stad det är?
Läs mer om årets cykelstad i vår artikel.Söndagen den 11 september är det val i Sverige, men många har redan röstat. Det kan vi göra genom att förtidsrösta. Politikerna pratar mycket om elektricitet just nu eftersom den har blivit så dyr. Många familjer är oroliga för hur de ska klara ekonomin när det blir kallare.
Läs mer om de stigande elpriserna i vår artikel.Har du någon gång testat att spela bordsrollspel? Du vet ett sådant äventyrsspel där spelarna slår tärningar och kommer på fantastiska världar. Om du redan har testat eller skulle vilja testa så kommer snart det klassiska spelet Drakar och demoner i ny version.
Läs mer i vår artikel.Själv gillar jag att spela Alfapet på telefonen, men det låter klart inte lika spännande. Jag får nog ge mig in i rollspelsvärlden jag med.Psst. Glöm inte att du kan delta i våra tävlingar. Nu har vi en tävling som handlar om valet.
Läs mer om tävlingen.


Ha en fin helg!

Gustav Sigala Haggren

Redaktör