Nyhetsvecka 36

Kollage på drottning Elizabeth och förstörda valaffischer

Veckans nyheter har hamnat om en drottning som dött och affischer som förstörts. Foto: Pixabay och Gustav Sigala Haggren.

I Sverige har det varit valspurt och i Storbritannien har en drottning somnat in. Häng med och kolla in veckans nyheter. 

Alla partier har satsat för fullt för att värva så många röster som möjligt inför valet den 11 september. För att påminna oss om att gå och rösta sätter partierna upp affischer. Men många av partiernas affischer har blivit förstörda. 

Läs mer i vår artikel

Minibladets val-tävling fortsätter hela vägen fram till den 30 september. Så glöm inte att skriva en insändare och var med i vår tävling och vinn 1 000 kronor till klasskassan. Det är vi vuxna som går och röstar, men framtiden är er. 

Delta i vår val-tävling


Veckan fick ett dramatiskt slut när drottning Elizabeth dog, 96 år gammal. Då hade hon varit drottning i Storbritannien i över 70 år.

Läs mer i vår artikel


Veckans nyheter har också handlat om några varningar. En handlar om smitta bland kycklingar och den andra om farliga ämnen i gamla leksaker.

Läs om kycklingsmittan
Läs om farliga leksaker


I helgen tänker jag bänka mig i soffan och följa valet. Det är alltid mäktigt att se hur demokrati fungerar. När vi tillsammans bestämmer hur vi vill att vårt samhälle ska se ut.Trevlig helg!

Gustav Sigala Haggren
Redaktör