Nyhetsvecka 37

Nyhetsvecka 37

Nyheterna i veckan har handlat om valet, höstens intåg och billigare vegokorv. Foto: Moderaterna/Pixabay.

Nu är alla röster räknade och vi har ett vinnande lag i riksdagsvalet. Ikea höjde priset på sin korv men ändrade sig efter kritikstorm. Och så har det blivit höst för hälften av svenskarna. Häng med och spana in veckans nyheter!


Oj oj oj, vilken intensiv vecka! In i det sista var det osäkert vem som skulle vinna det jämna riksdagsvalet. På onsdagskvällen blev det klart att Ulf Kristerssons lag vann. Nu säger att han att han ska bilda en ny regering.
Läs mer i vår artikel


Det har varit jätteroligt att läsa insändarna som ni skickar in till vår val-tävling. Fortsätt skicka in. Tävlingen avslutas 30 september, men ni kan skicka in artiklar till oss året runt. Vi arbetar hela tiden för att lyfta era röster.
Läs några av alla insändare som kommit in till Minibladet
Läs mer om vår val-tävling


Men nyheterna har inte bara handlat om val och politik. De har också handlat om korv. Närmare bestämt den korven du kan köpa när du besöker Ikea. Först höjde Ikea priset på köttkorven och sänkte priset på den vegetariska korven. Men folk blev så upprörda att Ikea ändrade sig.
Läs mer i vår artikel

Och så har hösten kommit. För halva landet i varje fall. Jag skriver till er från södra Sverige och här är det tydligen fortfarande sommar. Hur fungerar det egentligen?
Läs mer i vår artikel


I helgen tycker jag att du ska njuta av sista sommardagarna eller de första höstdagarna. 


Vi hörs igen nästa vecka!

Gustav Sigala Haggren
Redaktör