Nyhetsvecka 44

Nyhetsvecka 44

Veckans nyheter har handlat om Greta Thunberg, årets julkalender och mycket mer. Foto: Kim Jacobsen/Johan Paulin (SVT).

Hej! Hur har ni det i veckan? Har ni hittat på något roligt på lovet? Käkat Halloween-godis? Har ni kanske kollat in några nyheter? Här är några av nyheterna som vi har skrivit om på Minibladets sajt.

Veckan 44 började med att den giftiga ormen Sir Väs inte längre var på rymmen. Alla som besökte Skansen under lovet kanske kan känna sig lite lugnare. 
Läs mer i vår artikel

I helgen börjar ett stort klimatmöte i Egypten: COP27. Men Greta Thunberg och andra svenska klimatorganisationer säger att de inte tänker åka. Greta Thunberg har också gjort en bok om klimatet där hon har pratat med över hundra klimatexperter. Boken heter Klimatboken och släpps nästa vecka.
Läs mer i vår artikel

Det är fortfarande höst men vintern närmar sig med stormsteg. Den 1 december drar årets julkalender i gång på SVT. Julkalendern heter Kronprinsen som försvann och nu kan du se en trailer på hur den kommer att se ut.
Läs mer i vår artikel


Apropå julkalendrar så har vi på Minibladet dragit igång vår traditionella julkalender-tävling. Vi vill att du ska skicka in förslag på vem du skulle vilja ge ett nobelpris. Skicka in en bild och en motivering till oss senast den 25 november. Tre vinnande bidrag vinner 500 kronor till sin skolklass eller fritidsgrupp.
Läs mer om tävlingen och hur du kan delta!

Maxa nu det sista av lovet så ses vi nästa vecka!

Gustav Sigala Haggren
Redaktör