Nyhetsvecka 46

Veckans nyheter har bland annat handlat om råttor som gillar musik och stickning. Foto: Unsplash.

Helgen närmar sig vilket betyder att det är dags att kolla in veckans nyheter. Läs till exempel om råttor som diggar till musik och årets julklapp. För någon vecka sedan var det värmerekord men nu har kylan kommit. I Karesuando som ligger i Lappland var det 24,5 minusgrader i veckan.


Om vi förflyttar oss över Atlanten till USA så finns där många politiska nyheter. Det har nämligen varit mellanårsval vilket betyder att demokraterna och republikanerna försöker få majoritet i senaten och i representanthuset. Det visar sig att de vann en var, demokraterna blev flest i senaten och republikanerna blev flest i representanthuset. 


Vi har också nåtts av nyheten att råttor i Japan gillar Lady Gaga. Visst vill du veta mer om det här?
Läs mer i vår artikel


Kodjo Akolor slutar som programledare i Morgonpasset i P3 vid årets slut. Nu har han berättat att det bland annat beror på att få ta emot så mycket näthat. Så trist! Hoppas han har fått ta emot mycket nätkärlek också.
Läs mer i vår artikel


Och så kan vi presentera årets julklapp: hemmastickade kläder! Stickning är på modet både i grafittivärlden och på sociala medier.
Läs mer i vår artikelHa en riktigt fin helg och skicka lite extra kärlek till alla du tycker om. Och spela Lady Gaga!

Gustav Sigala Haggren

Redaktör