Nyhetsvecka 47

Hédi Fried och Börje Salming gick bort i veckan. Det har också varit snöåska i Sverige. Foto: Karl Gabor/Pixabay/Wikimedia commons.

Av veckans nyheter har några varit sorgliga medan andra varit spännande och intressanta. Kolla in vad Minibladet har berättat om i veckan.


Vi som skriver nyheter brukar också berätta när vissa personer dör. Det kan kännas lite sorgligt att skriva nyheter om människor som dör men nyheterna handlar om att hylla och minnas de här personerna. Två svenska legender dog nyligen. Den ena heter Hédi Fried och den andra heter Börje Salming. Hédi Fried spenderade hela sitt liv åt att berätta vad hon varit med om när hon flydde från nazisterna. Börje Salming var en av Sveriges bästa och bland de mest omtyckta hockeyspelarna genom tiderna.
Läs vår artikel om Hédi Fried


I veckan har vi också skrivit om att världens äldsta maträtt kan ha hittats i en grotta i Irak. Maten tillagades av neandertalare och var en slags blandning av pannkaka och tunnbröd. Forskare har återskapat maträtten och tyckte att den var jättegod.
Läs mer i vår artikel


I helgen kan du också läsa om att prylar på Black Friday och Black Week inte alltid är så billiga som de verkar. Dessutom publicerar vi en fördjupningsartikel om fotbolls-VM som just nu pågår i Qatar.


Jag vill också tipsa om ett spännande reportage som våra minireportrar på Möllevångsskolan i Malmö har gjort. Häng med när de får komma in i stadshuset och ställa frågor till politiker.
Läs minireportrarnas artikel här


Glöm för allt i världen inte att delta i vår tävling och utse någon som ska få ditt Nobelpris.
Läs mer om tävlingen här

Ha en fin helg!

Gustav Sigala Haggren
Redaktör
Källa och licens till artikelns bild på Börje Salming.