Han kan bli ny partiledare för Centerpartiet

Muharrem Demirok kan ta över efter Annie Lööf som Centerpartiets partiledare. Foto: Pressbild.

I höstas meddelade Annie Lööf att hon avgår som Centerpartiets partiledare. Nu föreslår Centerpartiets valberedning Muharrem Demirok som ny partiledare.

Bara fyra dagar efter det senaste valet meddelade Annie Lööf att hon slutar som partiledare för Centerpartiet. 

Centerpartiets valberedning har arbetat med att hitta en ny kandidat för jobbet som partiledare. Nu säger de att de föreslår Muharrem Demirok som ny partiledare. Ett beslut ska tas på ett extrainsatt möte den 2 februari. 

– Det är en stor dag för mig. Jag är ödmjuk inför valberedningens förslag. Men jag känner mig också redo och motiverad om medlemmarna visar mig förtroendet vid extrastämman den 2 februari, säger Muharrem Demirok på en pressträff.

I en intervju med SVT sa Muharrem Demirok att Annie Lööf har varit en fantastisk ledare men att det nu är dags för någon ny. Han sa också att Centerpartiet behöver vinna tillbaka röster från människor som bor på landsbygden.

– Den har varit en av våra svåra förluster under den här valrörelsen, sa han till SVT.

Muharrem Demirok har också berättat öppet om saker som han gjort när han var yngre och som han inte är stolt över. Han har dömts för att ha varit med i slagsmål två gånger. Första gången hände på hans gymnasieskola och andra gången när han var student på universitetet. 

– Jag hoppas att medlemmarna kommer kunna se mig för den jag är idag och min politiska gärning. Inte utifrån två misstag jag gjorde när jag var yngre, sa han till SVT.

I höstas sa Centerpartiets ledare Annie Lööf
att hon skulle sluta vara partiledare.
Nu har Centerpartiet föreslagit
en ny partiledare.

 

Den som föreslås som partiledare
heter Muharrem Demirok.
Medlemmarna i Centerpartiet
ska rösta om de vill ha Muharrem Demirok
som partiledare den 2 februari.

 

Muharrem Demirok säger att han känner sig
redo och motiverad för att vara partiledare.

 

Muharrem Demirok säger också att
Annie Lööf var en bra partildedare.
Men nu tycker han det är dags för en ny.
Muharrem Demirok vill vinna tillbaka
röster från människor som bor på landet.