Veckans boktips: Världens värsta kungar

boktips, Världens värsta kungar

Världens värsta kungar av Annika Mejer, Sofia Bergström och Johanna Kristiansson

I den här boken presenteras kungar och andra härskare som verkligen inte har gjort livet lätt för sina folk. Genom historien har de plågat befolkningen i sina riken med obeskrivliga grymheter och elaka påhitt, ibland bara för att roa sig själva. Här kan vi läsa om olika historiska personers liv och död, från en egyptiska farao till franska kungligheter på 1700-talet och flera där emellan. Ett par, inte alltid så trevliga, svenska kungar dyker också upp. Trots alla hemskheter i boken berättas den med humor och roliga bilder (och en del överdrifter).

Boken passar dig som är 9 år eller äldre, är historieintresserad och gillar läsa roliga böcker.


Boktips av Therèse Palmgren, Lindängenbiblioteket