Veckans boktips: Stackars lilla nalle och andra rysare av Susanna Lönnqvist

Boktips: Stackars lilla nalle

Gillar du spökhistorier? Här har du tolv rysare där historierna börjar i vardagliga situationer. När du minst anar det händer plötsligt något oväntat och skrämmande. I rysaren Stackars lilla nalle hittar pappa en nalle i en källar och tar med den hem. Hans dotter känner inte igen nallen men den får stanna kvar. En dag förändras nallen och blir alltmer närgången… Hur är det möjligt?

I Stjärnfallet lär vi känna Cassi som åker på tivoli med sin familj. Cassi har längtat och till en början är allt precis så roligt som hon hoppats. En flicka med långa flätor och glittrande tänder dyker upp här och
var under dagen men det verkar vara endast Cassi som ser henne. Hur kommer det sig?


Boktips av Karin Kronström Rosengårdsbiblioteket