Veckans boktips: Theodosia och Egyptens hjärta av R.L LaFevers

Theodosia och Egyptens hjärta

Året är 1906. Theodosia Throckmortons föräldrar sköter Museet för legender och fornminnen. Här tillbringar hon det mesta av sin tid. Museet är fullt av gamla fantastiska föremål som hennes föräldrar grävt upp runt om i världen. Vad hennes föräldrar inte vet är att det vilar förbannelser över många av föremålen. Men Theodosia vet. Hon har en särskild förmåga att se mörk magi. Hon vet också hur man håller den mörka magin under kontroll. Men när Theodosias mamma kommer hem från en resa med den kraftfulla amuletten Egyptens hjärta går det fel väldigt fort…

Theodosia och Egyptens hjärta är ett spännande äventyr med magi, spioner och hemliga sällskap. Håll utkik efter nästa bok i serien – Theodosia och Osiris stav.


Boktips av Anne Jönsson, stadsbiblioteket i Malmö