Veckans boktips: Svenska Fåglar av Martin Emtenäs

Boktips: Svenska fåglar

Svenska Fåglar: ugglor & rovfåglar: jämför och lär känna 29 arter av Martin Emtenäs

Visste du att havsörnens bo kan bli över hundra år gammalt, användas i många generationer och lätt rymma en vuxen människa? Eller att pilgrimsfalken är ett av världens snabbaste djur som när den störtdyker kan komma upp i hastigheter över 300 kilometer i timmen? Detta och massor av andra spännande fakta om Sveriges rovfåglar kan du läsa om i den här vackert illustrerade boken. Det finns också många roliga diagram, tabeller och symboler att fördjupa sig i. Det gör det lätt att jämföra de olika arterna med varandra. Så läs, lär och gå ut och spana tillsammans.

Boken passar dig från 6 år.


Boktips av Charlotte Zackariasson, Malmö stadsbibliotek.