Spökhistoria: Den läskiga gubben och lillebrodern

Spökhistoria: Den läskiga gubben och lillebrodern

Nils, Sigge och Filip skulle leta efter en gubbe som bor i skogen på Solliden. De började sin vandring mot Solliden. Det var mörkt ute och lite kusligt. När de kom fram till Solliden så stannade de i stridspositionen. Det lyste längre bort mot skogen. Ljuset blinkade, det var någon där. Sen stoppade ljuset, de stod kvar för de ville veta vad det var. Efter en liten stund blinkade ljuset några meter från dem. Där stod gubben och lillebrodern med stekpannan. De blev så rädda att de nästan tappade luften och de sprang iväg det fortaste de kunde. De stannade en bit bort och började skratta.

Den dagen kunde Nils inte sova, Han tyckte att han såg någon stå där. Det var gubben och lillebrodern med stekpannan. Han tände lampan som stod på nattygsbordet och då var de borta. Till slut somnade han.

Nils har glasögon, blå tröja och Adidasbyxor. Han har långt brunt hår och gillar att sova. Sigge är kort och har Liverpool-tröja och byxor. Han har ljust kort hår och gillar fotboll och pingis. Filip har Nike-hoodie, Nike-byxor och Nike-skor. Han älskar Nike. 

Nästa dag gick de tillbaka till Solliden fast på kvällen igen. Den här gången gick de längre in i Solliden, mot skogen. Solliden har en fotbollsplan och ett scouthus. På kvällen är det läskigt eftersom det finns en skog bredvid. De gick mot skogen, de kom närmare och närmare. 

– Ska vi verkligen gå in här, sa Sigge. 

– Klart vi ska, viskade Nils. 

De gick in i skogen på en liten stig, de visste inte var den ledde men fortsatte ändå. De följde stigen en bra bit tills de kom fram till ett hus, ett väldigt gammalt hus. Det var rött och skruttigt med en massa skräp på trädgården. 

– Ska vi gå och knacka på? frågade Filip, 

– Klart vi ska, svarade Nils. 

De smög sig in i trädgården längs huset, de kom fram till dörren och knackade på. Det var ingen som öppnade så de trodde inte att någon var hemma. De vände sig om, och där stod gubben och lillebrodern med stekpannan! De blev livrädda och sprang så fort de kunde, samma väg som de kom ifrån. De kollade bakåt, gubben och lillebrodern var efter dem men de var snabbare. De kom hem, låste alla dörrar och gick upp på Sigges rum. Sen knackade det på dörren, de vågade inte öppna men de kunde kolla ut genom fönstret. Där stod gubben och lillebrodern med stekpannan och log åt dem!

Skriven av elever i Stodeneskolan i Karlstad.