Veckans boktips: Kompisboken: en faktabok om allt som är härligt och klurigt med kompisar

Boktips: Kompisboken

Kompisboken: en faktabok om allt som är härligt och klurigt med kompisar av Reyhaneh Ahangaran och Annika Lundholm Moberg 

Kompisar kan vara det bästa som finns! Om man trivs ihop och har roligt tillsammans är det lätt att vara kompis med någon, men ibland blir det krångligt. Hur gör man då? I den här boken kan du läsa om hur man är en bra kompis och hur man kan prata med varandra. Du får även tips på hur man kan lösa bråk och och vad man kan göra om man inte har så många kompisar. Boken ger dig också massor av tips på kompisaktiviteter. Vad brukar du göra ihop med dina kompisar? 

En viktig bok att läsa ensam, med någon vuxen eller i skolan. Passar dig från cirka 6 år som vill lära dig mer om hur det här med kompisar egentligen fungerar.  


Boktips av Jessica Sigurdsson, Malmö stadsbibliotek