Nyhetsvecka 34

Veckans nyheter har bland annat handlat om frågetecken och sjöhästar. Foto: Pixabay.

Sexårige Hubert hittade Sveriges första sjöhäst. Nasa fick syn på ett frågetecken i rymden. Och rekordmånga barn ringde till Bris i sommar. Kolla in veckans nyheter!


Tänk att Sverige ändå tog brons i fotbolls-VM. Det är ju hur stort som helst. Dessutom är damlandslaget nu rankade som det bästa laget i världen. I veckan har Minibladet rapporterat om ett par spännande upptäckter. Sexårige Hubert fiskade krabbor när han fick syn på en sjöhäst. Det är faktiskt första gången någon hittar en sjöhäst i Sverige – vad vi vet i varje fall. 
Läs mer i vår artikel: ”Första svenska sjöhästen hittad”

Människor som jobbar på Nasa har också gjort en spännande upptäckt. James Webb-teleskopet har tafit en bild på ett frågetecken i rymden. Nyfiken på hur det ser ut?
Läs vår artikel: ”Frågetecken fångat på bild i rymden”En tråkigare sak är att många barn verkar ha känt sig ensamma och oroliga i sommar. Sommarlovet är verkligen inte en bra tid för alla barn.
Läs mer i vår artikel: “Fler Bris-samtal under sommarlovet”Samtidigt tycker jag det är jättebra att många barn faktiskt kontaktar Bris om de har någonting de behöver prata om. 


När vi ber om hjälp är det oftast någon som lyssnar.

Trevlig helg, vänner!

Gustav Sigala Haggren

Redaktionschef