Nyhetsvecka 41

Veckans nyheter har handlat om Tareq Taylor och Kalle Anka. De har också handlat om sociala medier. Foto: Story House Egmont/Pixabay.

I veckan har vi skrivit om att tv-kocken Tareq Taylor blir Tallriq Trailer i Kalle Anka. Vi har också skrivit om att unga personer inte gillar att dela så mycket på sociala medier. 


Kanske är du en sådan person som älskar att kolla videoklipp och annat på sociala medier? Då är du en av många. Men vi använder sociala medier på lite olika sätt. Äldre personer delar till exempel mycket mer än vad unga personer gör. 
Läs mer i vår artikel: “Unga delar mindre på sociala medier”

Många känner honom som en kock som lagar mat i olika tv-program. Han har också varit julvärd på SVT och presenterat Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul på julafton. Nu blir Tareq Taylor själv en karaktär i Kalle Anka.
Läs mer i vår artikel: “Kalle Anka får hjälp av känd tv-kock”
 

Många skriver och pratar om kriget mellan Hamas och Israel. Det är inte helt lätt att förstå vad som ligger bakom konflikten. Vi på Minibladet har gjort ett försök, läs gärna vår fördjupningsartikel i helgen. Där skriver vi också om falska saker som delas på sociala medier.

Ha en jättefin helg!

!

Gustav Sigala Haggren

Redaktionschef