Veckans boktips: Vitsippor och pissråttor

Boktips. Vitsippor och pissråttor

Vitsippor och pissråttor av Oskar Kroon och Illustrationer av Hanna Klinthage

Det här är en berättelse om bröderna Kaj och Krister, universums oändlighet och en vidrig vinter då katastrofen hotar. Storebror Krister vet allt om parallella universum. Han kan bygga robotar och läsa
textremsor på TV:n. Det enda han inte är bra på är att vara som alla andra. En dag upptäcker Kaj och bästisen Naima att några killar är elaka mot Krister. Krister är mobbad. Kaj blir förtvivlad. Naima blir arg. Vad kan de göra? Ingenting säger Krister. Kan de vuxna hjälpa eller måste Kaj och Naima rädda Krister?

Vitsippor och pissråttor är en bok om starka och svåra känslor. Om kärlek, vänskap, hämnd och förlåtelse. Om det vackra och det fula i livet. Denna bok passar bra att läsa tillsammans.


Boktips av Charlotte Zackariasson, Malmö stadsbibliotek.