Veckans boktips: Dödskallen av Jon Klassen

Boktips, dödskallen

Dödskallen av Jon Klassen, Översättning: Lotta Olsson

Otilla flyr genom den mörka skogen. Hon springer hela natten. Någon ropar. Kanske är det bara vinden. Till slut kommer Otilla fram till ett gammalt hus. Hon knackar på. En dödskalle öppnar och välkomnar henne in. I huset finns en öppen spis att värma sig vid, en vinterträdgård med mogna päron, en balsal där Otilla och dödskallen dansar hela kvällen och en fängelsehåla. Varje natt jagas dödskallen av ett skelett utan huvud. Otilla vet vad hon måste göra. Men det är inte lätt.

För alla som gillar en ruggig historia lätt kryddad med humor och med bilder att titta länge på. Berättelsen bygger på en folksaga från Tyrolen som Jon Klassen hittade när han besökte ett bibliotek i Alaska.


Boktips av Suzanne Frieberg, Malmö stadsbibliotek.