Veckans boktips: Veckans boktips: När regnbågen exploderade och tomten dog av Annelie Adamsdotter

Boktips: När regnbåden exploderade och tomten dog

Magnolia räknar ner dagarna till jul. Då ska hon äntligen få träffa sin mamma igen! Samtidigt som julförberedelserna pågår i hemmet skriver Magnolia ner sina tankar i en peppbok. I peppboken skriver Magnolia saker som ingen annan får veta. Som världens största hemlighet. Magnolia är nämligen kär. I Astrid.

Magnolia drömmer och fantiserar om att det är hon och Astrid för alltid. Men, hur ska Magnolia våga berätta för Astrid att hon är kär? För tänk om Astrid tycker att hon är konstig, ful och äcklig? Och vad ska alla andra egentligen tycka om att hon är kär i en tjej?

En varm och underhållande bok om den första riktiga kärleken där humor och allvar samsas om vartannat. Passar barn från ca 9 år.


Boktips av Jessica Sigurdsson, Malmö stadsbibliotek