Veckans boktips: Ett eget stall av Angelica Öhrn och Hanna Granlund

Boktips: Ett eget stall

Isra och Sara är bästisar och delar ett brinnande intresse för käpphästar. De har två käpphästar var, som de själva har gjort. Käpphästarna Black Beauty, Aladdin, Ninja och Stardust är individer med olika personligheter. Varje dag efter skolan rider Isra och Saga sina käpphästar i gläntan bakom skolan. När Isras käpphäststall i garderoben blir rensat för att göra plats åt lillebrors kläder, blir käpphästarna hemlösa. Flickorna letar efter ett nytt stall, men det är svårt. De letar i skogen, i källaren och frågar på biblioteket om de kan göra om en skrubb där till ett käpphäststall. Det verkar hopplöst, men kanske får problemet en oväntad lösning…

Detta är en fin berättelse om vänskap och barns påhittighet. Boken passar dig från 6 år.


Boktips av Therèse Palmgren, Lindängenbiblioteket