Veckans boktips: Det värsta som kan hända är allt av Cina Friedner

Boktips: Det värsta som kan hända är allt.

Belle går i femman och är rädd för hur många saker som helst: olyckor, krig, eldsvådor, naturkatastrofer med mera. För att förbereda sig på alla hemskheter har hon blivit en prepper och skapat ett förråd med allt möjligt som kan vara bra att ha när en katastrof inträffar. Men, förrådet är hemligt och den enda som vet om det är bästisen Saga.

En dag berättar läraren att klassen ska åka på lägerskola. Belle får panik över allt som skulle kunna hända och vill absolut inte följa med. Till råga på allt ska Saga inte följa med på lägret. Kan det bli värre? Eller har det värsta i Belles liv kanske redan hänt?

En bok om vänskap, sorg och saknad, men också hopp. Boken är skriven med mycket värme och humor. Boken passar dig som är 9 år eller äldre.


Boktips av Jessica Sigurdsson, Malmö stadsbibliotek