Veckans boktips: Hemliga busklubben: Ormen av Camilla Linde och Jenny Lindqvist

Boktips: Hemliga busklubben Ormen

Välkommen till Hemliga busklubben! Äntligen något för oss som gillar bus, skoj och pranks! Hemliga busklubbens inre kärna består av kusinerna Emma och Astor, som ibland får lite stöd av sin kluriga farmor.

I första boken om busklubben bakar kusinerna en chili-tårta till Astors intet ont anande pappa. I bok nummer två, Ormen, utsätts samma stackars pappa ännu en gång för kusinernas påhittighet. Släktingarna befinner sig i en mysig sommarstuga vid en idyllisk badsjö. Kusinerna badar, leker, dyker och hoppar bomben. Astors pappa däremot är en äkta badkruka och vägrar bad. Därmed har Hemliga busklubben fått ett nytt uppdrag: badkrukan ska bada!

En lagom lättläst bok med fina och färgglada illustrationer.


Boktips av Ulrika Clementzlor, Rosengårdsbiblioteket