Veckans boktips: Den vita lögnen av Katarina von Bredow

Boktips: Den vita lögnen

Hedvig har flyttat till en ny stad och ska börja i en ny skola med helt nya klasskompisar. Hon blir snart vän med några tjejer och den värsta nervositeten lägger sig. Men plötsligt är hon intrasslad i en oskyldig lögn som innan hon vet ordet av växer sig större och större. Lögnen hotar att rasera både hennes nya liv men dessutom också vänskapen med hennes gamla bästis Ika. Hur kunde det bli så här? Hedvig ser katastrofen komma allt närmare när hon plötsligt får en idé…

En bok om att gå i mellanstadiet och försöka passa in samtidigt som man vill gå sin egen väg och stå upp för det man tror på. Boken passar dig som gillar det som är sorgligt, fint och tänkvärt!


Boktips av Kristina Wihlney, Malmö stadsbibliotek