Reporterskola

Lokalt: Bättre vegetarisk mat

Olika sallader.

Foto: Pixabay

 

Jag tycker att man ska laga bättre vegetarisk mat på skolor. På min skola är det oftast bara sås och grönsaker och det smakar oftast ingenting. 

 

För det första vi måste gå hungriga varje dag för att det bara serveras grönsaker  slängda i en sås. Jag vill har bättre vegetarisk mat, till exempel vegetarisk kött. Om man går hungrig i skolan leder det till att man arbetar sämre och ibland får man till och med gå hem för att man mår illa. Man orkar ingenting om man är hungrig.

 

För det andra om man är hungrig och inte kan koncentrera sig så går det sämre i skolan. Om det går sämre på lektionerna kan det leda till bråk med klasskamrater eller lärare. Om man bråkar mycket kan det leda till att man är hemma och alla barn i Sverige har inte så snälla föräldrar.

 

Nu kanske du tycker: Ja men jag är inte vegetarian. Ja men vill du ha en vän eller ett barn som bråkar? Nej, så jag tycker att man ska hjälpa andra också fast man kanske inte är vegetarianer.

 

Så jag hoppas att ni hjälper oss så vi kan få bättre vegetarisk mat på både Anneroskolan och alla andra skolor i Sverige.

 

Text: Albin Lindskog, klass 5C Anneroskolan, Staffanstorp