Liberalerna får en ny partiledare

Nyamko Sabuni och Johan Pehrson från Liberalerna

Nyamko Sabuni slutar och Johan Pehrson tar över. Foto: Montage/Liberalerna

Partiet Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni har slutat. Därför har Liberalerna fått en ny partiledare. Den nya partiledaren heter Johan Pehrson.


I fredags höll Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni en pressträff. Liberalerna är ett svenskt politiskt parti. På pressträffen berättade Nyamko Sabuni för journalisterna som var där att hon slutar som partiledare för Liberalerna.


En annan politiker i Liberalerna som heter Johan Pehrson ska därför bli partiledare i stället för Nyamko Sabuni.


Många blev överraskade över att Nyamko Sabuni slutar som partiledare. Hon har bara varit partiledare sedan år 2019 och i höst är det dessutom val i Sverige. Nu blir det den nya partiledaren Johan Pehrson som kommer att vara Liberalernas partiledare under valet.


Exakt varför Nyamko Sabuni väljer att sluta har hon inte berättat. Men på pressträffen sa hon så här enligt tidningen Aftonbladet:

– Jag är den jag är – med styrkor och brister. I juni 2019 valde partiet hela mig, men diskussionen om hela mig skymmer sikten från det som är viktigast.


Liberalerna har haft det svårt den senaste tiden. Det är inte så många människor som röstar på Liberalerna och Nyamko Sabuni har fått en del kritik för olika saker hon har sagt som partiledare.

I Sverige finns det ett politiskt parti
som heter Liberalerna.
De hade en partiledare
som hette Nyamko Sabuni.

 

Men förra veckan berättade
Nyamko Sabuni att hon skulle sluta.
Det är inte så vanligt
att en partiledare slutar
innan ett nytt val.

 

Nyamko Sabuni berättade inte exakt
varför hon slutar nu.

 

Liberalernas nya partiledare
heter Johan Pehrson.