Nytt förbud mot eget biogodis

Nu får du inte ta med eget godis på bio. Foto: Pixabay

Filmstaden har bestämt sig för att förbjuda biobesökarna att ta med sig eget godis. Många människor är kritiska mot Filmstadens nya regel.


Brukar du ta med dig eget godis till bion? Nu är det slut med det, i alla fall om du går på bio på Filmstaden. Filmstaden är en stor biografkedja som har många biografer runt om i Sverige.


Filmstaden har nu skapat en ny regel på sina biografer. Enligt regeln får biobesökare inte längre ta med sig eget godis och dricka till bion. I stället säger Filmstaden att godissugna biobesökare måste köpa det av Filmstaden inne på bion.


Filmstaden skriver så här på sin hemsida: ”Filmstaden tillåter inte att man tar med egen dryck, mat, snacks, godis, popcorn osv in i biografen. Vi har ett stort utbud av dryck, mat, snacks, popcorn och godis i våra butiker, för att alla ska kunna hitta något som passar dem.”


Men Filmstadens nya regel har fått kritik av människor som tycker att det är dåligt att man inte får ha med eget godis, snacks och dricka till bion.


En av cheferna på Filmstaden heter Helena Englund. Hon säger att Filmstaden ska berätta om regeln för besökarna så att de vet om den. Men hon säger också att människorna som jobbar på biograferna inte kommer att kontrollera om besökarna har med sig eget godis, snacks eller läsk.

– Biografvärdarna förstår att det här en del av affärsmodellen, men vi har varit tydliga med att deras roll inte är att kontrollera eller att agera poliser, säger Helena Englund till TT.

Många tycker det är trevligt
att äta godis när man går på bio.
Men nu har Sveriges största biograf
kommit på en ny regel.

 

Sveriges största biograf heter Filmstaden.
Filmstaden har bestämt
att man inte får ta med sig eget godis
när man går på bio hos dem.

 

Många människor har blivit sura
över Filmstadens nya regel.
De tycker att man borde få ta med sig
eget godis på bio om man vill.

 

En chef på Filmstaden heter Helena Englund.
Hon säger att de som jobbar på Filmstaden
inte ska kontrollera någon.
Men att det ändå inte är tillåtet
att ta med sig eget godis.