Amulett av Kazu Kibuishi

Amulett 2 av Kazu Kibuishi. Foto: Hegas.

Titel: Amulett 2 – Stenväktarens förbannelse
Författare: Kazu Kibuishi
Förlag: Bokförlaget Hegas


Dante och Matheo tipsar om boken Amulett 2 – Stenväktarens förbannelse av författaren Kazu Kibuishi.


Boken handlar om en flicka som heter Emely. Hon har en amulett som pratar och ger henne krafter. Hon har en kompis som är en räv och heter Leon. Emely strider mot onda älvor.


Emely åker till andra planeter. Hon blir bekant med robotar som hennes gammelfarfar som heter Silas. Deras mamma blir förgiftad så Emely letar efter ett botemedel.Jag tycker att Amulett är väldigt spännande för det händer mycket. Man vet inte vad som kommer att hända på nästa sida. Kommer älvkungen att attackera eller inte? De onda följer Emely och hennes vänner hela tiden. Amulett är inte bara spännande utan den är också magisk.Jag tycker att boken får 5 av 5.

Text av Dante Raoof Tohrén

_____

Amulett handlar om en tjej som heter Emelie Hays. Hon är med i en bilolycka med sin pappa, men tråkigt nog så dör pappan i bilolyckan.


Men efter bilolyckan så tältar hon. Emelie är väldigt ledsen, men så ser hon någonting i buskarna, två lysande gula ögon, dom blir bara fler och fler. Nästa dag så ser hon inga fler gula ögon.


Amulett kom ut 2012 och författaren heter Kazu Kibuishi. Amulett-böckerna är väldigt kända och populära.


Jag tyckte att boken var jättebra. Den var jättespännande och sorglig för att pappan dog och Emelie blev ensam, det var spännande.

Om jag får bestämma så väljer jag 5 av 5 stjärnor till Amulett-boken.

Text av Matheo