Sverige möter Belgien i kvartsfinalen

Sverige vann över Nya Zeeland

Sverige är vidare till kvartsfinal Foto: Pixabay

Sverige vann mot Portugal i sin senaste match i EM. Därmed blev Sverige det bästa laget i sin grupp. Nu väntar kvartsfinalen mot Belgien.


På söndagskvällen spelade Sverige mot Portugal i fotbolls-EM för damer. Det var fotbollsspelaren Filippa Angeldahl som gjorde det första målet mot Portugal. Hon gjorde målet när matchen hade hållit på i 21 minuter.


Senare i matchen gjorde Filippa Angeldahl och de andra svenska fotbollsspelarna fyra mål till. Portugals fotbollslag gjorde inga mål och Sverige vann därför med 5–0 mot Portugal.


Matcherna som Sverige har spelat hittills i EM har varit gruppspel. Det betyder att lagen är indelade i olika grupper. Lagen i varje grupp spelar matcher mot varandra.


Sveriges grupp har bestått av Sverige, Portugal, Nederländerna och Schweiz. Bästa laget i gruppen blev Sverige. På andra plats kom Nederländerna.


Det är de två bästa lagen från varje grupp som går vidare och får spela fler matcher i EM. Därmed har Sverige och Nederländernas lag gått vidare medan Schweiz och Portugals lag har åkt ut ur EM.


Nästa match Sverige ska spela är en kvartsfinal. Kvartsfinalmatchen är på fredag klockan 21.00. Då ska Sverige spela mot Belgien.  


Lagen som vinner kvartsfinalerna får spela i semifinal. Efter semifinalerna är över är det bara en match kvar. Då spelar de två lagen som har vunnit semifinalerna mot varandra i finalen. Det lag som vinner finalen har vunnit EM.

Molly Sandén har gjort årets EM-låt. Tryck på play för att höra den.

Just nu är det EM i fotboll.
EM står för Europeiska mästerskapen
och är en turnering för lag i Europa.

 

Sverige är med i EM.
Det går bra för Sverige så här långt.
Sverige vann i sin grupp
och är klara för kvartsfinal.

 

Sveriges senaste match var i söndags.
Då mötte Sverige Portugal.
Sverige vann mot Portugal med 5–0.

 

Sverige ska spela kvartsfinal mot Belgien.
Kvartsfinalen är på fredag klockan 21.

 

Det finns en låt till EM.
Den har Molly Sandén gjort.
Du kan lyssna på låten här: