Nyhetsvecka 2

Veckans nyheter har bland annat handlat om kärnkraft, badhus och samtal till Bris. Foto: Pixabay och Vattenfall.

Badhusfötter, kärnkraft och många samtal till Bris. Häng med och kolla in veckans nyheter.


Skolan har börjat för de flesta och julledigheten är slut för den här gången. Många barn verkar ha haft det tufft på jullovet. Det var i alla fall rekordmånga som ringde in till Bris stödlinje. Jag tycker det är väldigt bra att barn ringer när de behöver prata med någon annan vuxen än de som bor hemma. Kom ihåg att du kan göra det också.
Läs mer i vår artikel.


Det kom nyligen en elräkning som var mycket dyrare än vanligt för de flesta. Hur Sverige ska producera el var en stor politisk fråga under valet 2022. Nu säger regeringen att de vill ändra i lagen så att de kan satsa på mer kärnkraft.
Läs mer i vår artikel.


Nu på vintern är det ju himla mysigt att besöka ett badhus. Men ett badhus i Falun har fått stänga på grund av att människor där kan ha smittats av sjukdomen badhusfötter. Vad är det då och har den egentligen så mycket med badhus att göra?
Läs mer i vår artikel.


Slutligen vill jag också tipsa om att vi har en ny kändis den här månaden, författaren Ellen Strömberg!
Läs intervjun med henne och skicka in ditt svar på veckans kändisfråga.

Ha en jättefin helg!

Gustav Sigala Haggren

Redaktör