Veckans boktips: Den lilla varulven av Stephanie Peters

Boktips: Den lilla varulven

H C Andersens lilla sjöjungfru Ariel har blivit den lilla vargen (ibland varulven) Amiel. Amiel lever med sin flock bland bergen. Vid varje fullmåne förvandlas de till snälla varulvar, som bara vill ha kul. Bortom bergen finns den förbjudna världen, där människorna bor. Amiel vet att hon inte får, men hon är nyfiken och går dit ändå. Där i en skidbacke, blir hon vän med pojken Dante. Dante tror att Amiel är en hund. Amiel vill gärna stanna hos Dante, men vad händer när han upptäcker att hon ibland är en varulv?

Det är en fint tecknad, lättläst berättelse i serieformat. Den ingår i bokserien ”Flippade sagor”, som är välkända sagor på ett helt nytt sätt. Passar dig från 6 år.


Boktips av Therèse Palmgren Lindängenbiblioteket.