Nyhetsvecka 29

Veckans nyheter har bland annat handlat om Gothia Cup och Hollywood. Foto: Gothia Cup/Jake Blucker, Unsplash.

I Hollywood är det strejk och i Göteborg har rekordmånga spelat fotboll. Häng med och kolla in veckans nyheter.Det är mycket snack om film nu. Två superstora filmer släpptes har premiär i dag, fredag: Barbie och Oppenheimer. Det är två väldigt olika filmer som tillsammans nu kallas Barbenheimer.
Läs mer i vår artikel som publiceras i helgen.Vi har också skrivit om filmstaden Hollywood i USA. Där görs ju väldigt många filmer, men nu har flera produktioner pausat. Det är för att manusförfattare och skådespelare strejkar. 
Läs mer i vår artikel: “Strejk i Hollywood påverkar filmer och serier” 


På söndag börjar fotbolls-VM då Sverige möter Sydafrika. Det gäller att ställa klockan för matchen börjar redan klockan 7 på morgonen.


På tal om fotboll är det just nu Gothia Cup i Göteborg. Jättemånga fotbollslag möts i den stora fotbollsturneringen. I år har det faktiskt varit rekordmånga lag som velat vara med.
Läs mer i vår artikel: “Nu har Gothia Cup” börjat”Vi är mitt i högsommaren och många familjer har semester. Om du ska resa till södra Europa ska du vara extra försiktig. Där är det nämligen väldigt varmt och torrt just nu.
Läs mer i vår artikel: “Ovanligt varmt i södra Europa”


Ha en fin helg!

Gustav Sigala Haggren

Redaktionschef